Kryptovaluuttojen verotus eri maissa

Kohteesta Eroa Eurosta
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huomioi, että verotus on aina monimutkainen asia, eikä kaikki tieto tällä sivulla ole välttämättä paikkansapitävää. Ja virkailija voi aina määrätä ekstramätkyjä jos ei tykkää naamastasi.

Tax free bitcoin countries - listattu maita, joissa kryptoystävällinen verotus.

Pääomatuloverotus eri maissa - pääsääntöisesti kryptojen verotus menee samalla tavalla kuin esim. osakkeiden verotus, ei kuitenkaan aina. Tämän takia pääomatuloveroprosentti on hyvä yleisvertailuprosentti myös kryptovaluuttojen verotukseen.

pääomatuloverot maittain

Suomi[muokkaa]

Kryptovaluuttojen myyntivoittoja verotetaan pääomatulona. Myyntivoittovero on 30% jos pääomatulot ovat alle 30 000 eur, ja ylimenevästä summasta 34%. Jos teet ostoksia kryptovaluutoilla, se tulkitaan myynniksi. Tappioita ei saa vähentää. Ns. hankintameno-olettamaa ei myöskään saa nykyohjeistuksen mukaan käyttää, eli jos hankintahinta ei ole tiedossa se on 0 eur.

Suomessa on ehkä ankarin verotus mitä tulee kryptovaluuttojen verotukseen kansainvälisellä tasolla. Tosin tilanne voi muuttua oikeuskäytäntöjen ym myötä.

Verohallinnon ohjeistus vuodelta 2012

Saksa[muokkaa]

Saksassa kryptovaluuttojen myyntivoitot ovat verottomia jos niitä on pidetty hallussa yli vuoden.

Bitcoin Taxation in Germany

Itävalta[muokkaa]

Itävallassa, Saksan tavoin kryptovaluuttojen myyntivoitot ovat verottomia jos niitä on pidetty hallussa yli vuoden.

Austria: Guidance On Taxation Of Bitcoins And Other Cryptocurrencies

Italia[muokkaa]

0 % vero jos Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen pääomatuloille, jos tuloja kertyy alle 51645,69€ 7 päivän aikana.

Bitcoin taxes in Italy

Slovenia[muokkaa]

Ei veroa Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen pääomatuloille.

Tax treatment of cryptocurrencies in Slovenia

Sveitsi[muokkaa]

Sveitsissä pääomatuloveroja ei ole yleisesti, joten niitä ei ole myöskään kryptovaluuttojen voitoissa. Kuitenkin jos treidaus tulkitaan ammattimaiseksi, myyntivoittoja verotetaan.

Sveitsissä on käytössä varallisuusvero. Kaikesta omaisuudesta pitää maksaa vuosittain varallisuusveroa arvostuksen mukaan, mukaanlukien kryptovaluutoista.

Bitcoin and taxes in Switzerland

Ruotsi[muokkaa]

Ruotsissa kryptovaluutta-voittoja verotettaneen pääomatulona kuten Suomessakin. Lisäbonuksena kuitenkin yksinkertainen digitaalinen ilmoitusprosessi kryptovaluutoille: https://www.skatteverket.se/omoss/press/pressmeddelanden/2018/2018/deklareraforsaljningavvardepapperochkryptovalutordigitalt.5.41f1c61d16193087d7f12e4d.html

Bulgaria[muokkaa]

Bulgariassa on 10% tasavero kaikille tuloille, myös kryptovaluutan myyntivoitoille. Bulgariaa joidaan pitää EU:n sisäisenä veroparatiisina, koska Bulgarian vero-% on EU:n alhaisin.

Panama[muokkaa]

Panamassa on nollavero kryptovaluutoille. Panama ei verota mitään ulkomailta saamiasi tuloja, ei ansio-, pääoma eikä muitakaan tuloja. Muutenkin verotus Panamassa on erittäin matala, ja yksi sen merkittävä etu on yksinkertaisuus: sen ymmärtäminen ei vaadi veroasiantuntijoiden palkkaamista eikä jatkuvaa pähkäilyä. Jos muutat Panamaan, niin käytännössä maksat veroa vain kulutuksen mukaan (arvonlisävero 7% Panamasta ostetuista tuotteista) sekä ulkomailta Panamaan tilaamistasi tuotteista (tulli 0-15% tuotteesta riippuen + ALV 7%). Tarkempia lisätietoja ja infoa Panamaan muuttamisesta: http://www.pitkonaarinparatiisi.info/

Georgia[muokkaa]

Georgian verotus toimii aika lailla samalla tavalla kuin Panamankin verotus, eli ulkomailta saatuja tuloja ei veroteta ollenkaan. Kryptovaluuttojen verotus on siis 0%.

Thaimaa[muokkaa]

Thaimaahan voit siirtää ansio/pääomatuloja verovapaasti, kunhan ne on tienattu edellisenä verovuonna. Saman verovuoden aikana tienatut ja Thaimaahan siirretyt tulot ovat veronalaisia. Lisätietoja KPMG:n sivulla: https://home.kpmg.com/xx/en/home/insights/2011/12/thailand-income-tax.html

Alankomaat[muokkaa]

Ei veroa myyntivoitoista. Vuosittainen varallisuusvero 1. tammikuuta hetkisen arvostuksen mukaan. Alankomaa reddit-lanka

Ranska[muokkaa]

Myyntivoitoista 19% vero: France Slashes Cryptocurrency Tax Rate from 45% to a Flat 19%