Kryptovaluuttojen verotus eri maissa

Kohteesta Eroa Eurosta
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huomioi, että verotus on aina monimutkainen asia, eikä kaikki tieto tällä sivulla ole välttämättä paikkansapitävää. Ja virkailija voi aina määrätä ekstramätkyjä jos ei tykkää naamastasi.

Tax free bitcoin countries - listattu maita, joissa kryptoystävällinen verotus.

Pääomatuloverotus eri maissa - pääsääntöisesti kryptojen verotus menee samalla tavalla kuin esim. osakkeiden verotus.

pääomatuloverot maittain

Suomi[muokkaa]

Kryptovaluuttojen myyntivoittoja verotetaan pääomatulona. Myyntivoittovero on 30% jos tulot alle 30 000 eur, ja ylimenevästä summasta 34%. Jos teet ostoksia kryptovaluutoilla, se tulkitaan myynniksi. Tappioita ei saa vähentää.

Verohallinnon ohjeistus vuodelta 2012

Saksa[muokkaa]

Saksassa kryptovaluuttojen myyntivoitot ovat verottomia jos niitä on pidetty hallussa yli vuoden.

Bitcoin Taxation in Germany

Itävalta[muokkaa]

Itävallassa, Saksan tavoin kryptovaluuttojen myyntivoitot ovat verottomia jos niitä on pidetty hallussa yli vuoden.

Austria: Guidance On Taxation Of Bitcoins And Other Cryptocurrencies

Sveitsi[muokkaa]

Sveitsissä pääomatuloveroja ei ole yleisesti, joten niitä ei ole myöskään kryptovaluuttojen voitoissa. Kuitenkin jos treidaus tulkitaan ammattimaiseksi, myyntivoittoja verotetaan.

Sveitsissä on käytössä varallisuusvero. Kaikesta omaisuudesta pitää maksaa vuosittain varallisuusveroa arvostuksen mukaan, mukaanlukien kryptovaluutoista.

Bitcoin and taxes in Switzerland

Ruotsi[muokkaa]

Ruotsissa kryptovaluutta-voittoja verotettaneen pääomatulona kuten Suomessakin. Lisäbonuksena kuitenkin yksinkertainen digitaalinen ilmoitusprosessi kryptovaluutoille: https://www.skatteverket.se/omoss/press/pressmeddelanden/2018/2018/deklareraforsaljningavvardepapperochkryptovalutordigitalt.5.41f1c61d16193087d7f12e4d.html

Panama[muokkaa]

Panamassa on nollavero kryptovaluutoille. Panama ei verota mitään ulkomailta saamiasi tuloja, ei ansio-, pääoma eikä muitakaan tuloja. Muutenkin verotus Panamassa on erittäin matala, ja yksi sen merkittävä etu on yksinkertaisuus: sen ymmärtäminen ei vaadi veroasiantuntijoiden palkkaamista eikä jatkuvaa pähkäilyä. Jos muutat Panamaan, niin käytännössä maksat veroa vain kulutuksen mukaan (arvonlisävero 7% täältä ostetuista tuotteista) sekä ulkomailta Panamaan tilaamistasi tuotteista (tulli 0-15% tuotteesta riippuen + ALV 7%). Tarkempia lisätietoja ja infoa Panamaan muuttamisesta: http://www.pitkonaarinparatiisi.info/