EroaEurosta.fi

Keskuspankki painaa tyhjästä jatkuvasti yhä enemmän euroja alentaen ostovoimaasi. Päätä itse, mitä rahoillasi teet. Vältä inflaatiovero. Ota käyttöön Bitcoin.

Miksi pitäisi erota eurosta?


Euroopan keskuspankin 1,5 miljardia maksanut päämaja - haluatko olla mukana rahoittamassa?

Koska se on mahdollista. Monet haluavat kansallista eurosta eroamista poliittisilla päätöksillä, mutta eurosta eroaminen on mahdollista ihan yksilötasolla käyttämällä muita valuuttoja. Kun säilytät varallisuuttasi ja käyt kauppaa bitcoineilla, on se pois euroa kontrolloivilta poliittisilta päättäjiltä.

Mikä ihmeen Bitcoin?

Miten bitcoineja käytetään?

Bitcoineja siirretään käyttäjältä toiselle bitcoin-osoitteiden avulla. Esimerkiksi WikiLeaksin bitcoin-osoite on 1HB5XMLmzFVj8ALj6mfBsbifRoD4miY36v . Osoite alkaa yleensä ykkösellä ja on vähän päälle 30 merkkiä pitkä.

Bitcoin-lompakon perustaminen on helppoa. Yhteen lompakkoon kuuluu yleensä useita osotteita. Yksinkertaisin lienee easywallet.org, joka sopii hyvin kokeiluun ja pienimuotoiseen käyttöön. Muita lompakkopalveluita ovat mm. blockchain.info, LocalBitcoins ja bitgo. Mobiililompakoita löytyy Androidille ja iPhonelle niiden kaupoista.


Bitcoinien ostaminen ja myyminen

Bitcoinien kurssi määräytyy vapailla markkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan, ja on historiallisesti heilunut varsin rajusti. Tämä kannattaa ottaa huomioon oman riskinottokyvyn mukaan.

Bitcoinien ostaminen on usein hankalaa, koska se toimii huonosti esim. luottokorttien kanssa. Bitcoineja pystyy ostamaan tilisiirrolla kuitenkin monista paikoista, esimerkiksi bitstamp.net, bittiraha.fi ja coinmotion.com.

Pääkaupunkiseudulla toimii useita bitcoin-käteisautomaatteja, joita on listattu LocalBitcoins -palvelussa.

Koska bitcoin-talous nojaa paljon yhteisöön, suosittu tapa ostaa ja myydä bitocineja on toisilta käyttäjiltä. Tätä tapahtuu ihan foorumeilla ja palveluissa kuten LocalBitcoins.

Bitcoinien käyttö päivittäisessä elämässä

Bitcoinien käyttö esim. yhdysvalloissa on jo yleistä ja lukuisat nettikaupat hyväksyvät niitä. Nettiostoksiin bitcoin soveltuukin parhaiten. Huomioitavaa kuitenkin on, että kuluttajansuojaa ei ole ilman niin kutsuttua escrow-palvelua. Nettikauppoja ja muita palveluita on listattu Spend bitcoins -palvelussa.

Bitcoin-laskujen maksupalvelut ovat saavuttaneet suurta suosiota ympäri maailmaa. Niiden avulla on helppo maksaa mitä tahansa laskuja bitcoineilla. Suomessa toimivat bittimanian bittilasku ja bittiraha.fi:n laskupalvelu. Myös LocalBitcoinsia on mahdollista käyttää laskujenmaksuun. Kulut laskupalveluissa on yleensä muutamia prosentteja.

Helsingin punavuoressa on myös muutamia bitcoin-automaatteja, joilla saa vaihdettua bitcoineja käteiseksi rahaksi. Erilaisia bitcoin-automaatteja asennetaan ympäri maailmaa hurjaa vauhtia, niiden sijainteja ja leviämistä voi seurata Coin ATM Radar -palvelussa.

Huom! Emme halua kannustaa laittomuuksiin. Bitcoinien käyttö on täysin laillista ja pidetään huoli siitä, että se sellaisena pysyy! Verotus ja kirjanpito on mahdollista hoitaa suhteellisen vähällä vaivalla vaikka bitcoineja käyttäisikin. Lisätietoa bittirahan verotus ja kirjanpito-keskustelualueella.


Bitcoin-yhteisö ja lisätietoa

Bitcoin wikipediassa
Bittirahan suomenkielinen foorumi
LocalBitcoins Suomi
Bitcoin-reddit (englanninkielinen)
Bitcoin-reddit Suomi
Bitcoin-wiki (englanninkielinen)

Bitcoin-huumoria


© Tuukka Virtaperko


Riskit ja varotoimenpiteet

Huom! Bitcoin on kokeellista teknologiaa, ja sen ympärillä olevat palvelut vaihtuvat ja muuttuvat kokoajan. Olethan tarkkana käyttäessäsi eri palveluita ja teet oman päätöksesi niiden luotettavuudesta.